Automate your Marketing
with Womplify




 
Dellas's FotoPage

By: Dellas Dayah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Saturday, 14-Mar-2009 04:44 Email | Share | | Bookmark
Olahraga MSSB Limbang 2009

keadaan sama macam tahun lepas
3 org cikgu SMK Lawas tgh tgk2 trek ari ptama..
tempat tido kami, sebelah je dgn stadium tu..
View all 22 photos...
3/3/2009 - 6/3/2009

skali lagi aku ke limbang utk olahraga..
kali ni tiada lg dayah gi sama..
ada sikit konspirasi..

kali ni aku gi x beria sgt la..
cuma utk gi jln2 je..
xde apa nak aku excitedkan sgt..
budak pun bkn nak training sgt..
buat letih aku je kalo jerit2 ms dorg lari..

so aku pun jln kn je la tugas aku mendaftarkan budak utk lari atau lompat atau lontar..
mkn..
tido..
huhuhu..
aku gi limbang naik moto je.. jimat bajet..
lbh kurg rm2.50 je minyak..

tgk je la gmbr yg x byk gmbr aku.. hehe..


Friday, 30-Jan-2009 05:59 Email | Share | | Bookmark
Sandakan on HP..(henpon)

otw ke sandakan.. kat kundasang ms ni..
relek je driver ni.. 9jam anggap biasa je.. hehe
jln pnya la slekoh.. nsib baik x jd F1 driver je ni..
View all 30 photos...
30/1/2009

ni gambar aku yg amik dr henpon aku..
x byk gambar yg aku amik tp ok la tu utk tatapan buat org yg boring..
hehehe..

lepas aku blk dr sandakan, aku stop kat KK dulu dlm 2 hari..
aku gi OneBorneo.. aku gi Jakel.. aku gi zoo lok kawi.. aku gi psr mlm KK.. aku gi pasar filipin..
mcm biasa la klu gi KK, tmpt yg plg slesa n bpatutan msti la kat TANG DYNASTY PARK HOTEL.. ada parking free n slamat.. bilik yg cantik.. ada astro (ESPN yg penting).. hahaha.. klu nak bekfas je br kene byr rm10 buffet.. tp aku ok je mkn kat kedai mamak lg bgus..

x dpt tgk probiscis ke namanya (aku lupa la) kat sepilok, aku lak tlajak x msuk simpang labuk.. labuk ke labok?? aku pun lupa.. so aku terus ke KK dgn harapan akan gi zoo lok kawi.. hahaha.. klaka jugak aku tgk dia.. yg kecik, hidung pnya la mancung tajam mcm pinochio.. hahaha.. yg besar lak lanjut je idungnya.. bunyi dia mcm org ckp "ehhhh".. huhuhuhuhu..

tp x byk binatang kat sana.. byrn masuk rm10 sorg.. (mahal gak).. ada la bruang tu tido cute atas tunggul.. ada yg bruang mmg blari je ulang alik (nak kuruskan badan kot) x henti2.. ada 2 ekor yg bgaduh bkejar-kejaran x abes2.. kuikuikui.. aku teringat kata ayah, sebenarnya org yg pakai kostum bruang je tu..

so tgk je la gmbr2 yg sempat aku upload ni.. nnti ada edisi zoo plak..


Monday, 26-Jan-2009 09:44 Email | Share | | Bookmark
"Sandakan" pada kenangan..

pjalanan yg pnuh kesejukan di kundasang..
sarapan pagi di hotel..
otw ke sepilok..
View all 61 photos...
25 januari 2009.. Sandakan..

aku telah btolak dr lawas ke sandakan mula jam 7.30 pagi..
sampai di sipitang, aku dan dayah mkn mi gorg dulu..
pastu isi minyak penuh, smbg pjalanan tanpa henti hingga ke ranau.. masa tu dh jam 12..
aku brehat smbil lunch kat tmpt cikgu salmah bacosa tunjuk dulu iaitu restoran tanjung puteri klu x silap.. huhuhuhu..
aku mkn nasi putih, sayur dan sup campur.. syokkkkk wooo sup campur dia.. kering kuah kena hirup..

jam 1ptg, aku myambung pjalanan.. tetiba hujan lebat..
gelap btul cuaca..
smpi x nmpk jln..
so aku pn jln je dgn plahan..
spnjg jln tu hujan..
bila dh reda sikit, byk plak lori yg aku kna potong..
jln x brapa nak elok..
ada yg blopak2 tu biasa la..
yang mendap pun ada.. tetiba je turun.. huhuhuhu..
syukur xde apa2..

smpi aku kat sandakan jam 4.15 lebih kurg..
pjalanan dr lawas ke sandakan lbh kurg 520km jauhnya..
minyak plak rm60..
so aku rs ok la utk pjalanan bajet duit.. kuikuikui..

kami mginap di hotel sea front.. rm69 sebilik.. ok la bilik ni..
klu mginap 3 ari, dia bg rm59 lak..

awal2 pagi 26hb (thn br cina), aku gi brekfas kat hotel ni.. mmg disediakan..
mkn roti bakar 1 set dan telo sparuh masak..
dyh je nasib baik dpt telo sparuh msk.. aku dpt telo rebus terus..
huhuhuhu..

jam9 pg, aku dan dyh btolak ke sepilok.. lbh kurg 20min la ke sana..
blm lg smpi, hujan dah lebat..
lebat btul..
xde rezeki btul nak tgk org utan..
tp, aku msuk la jugak.. x kira.. nk jgk.. alang2 aku dtg dr jauh..
ntah bila nak dtg lg kan..

so x dpt la tgk org utan.. suma pun takut sejuk..
aku dan dyh pun bcadang nk gi tgk sesi ptg lak..
sesi pagi dia bg mkn kul10.. sesi ptg kul3..
aku pun gi mkn dulu kul12 kat restoran asam pedas..
mkn nasi n ikan pari asam pedas.. huhuhuhu..
byk jgk asam pedasnya.. tp byknya dh abes.. huhuhu kering dah kuahnya..

kul2, aku gerak smula ke sepilok..
so, cuaca pun dh ok.. org pun dh ramai.. org putih lebih dr org kita ramainya.. hahahaha..
kat sana, ada juga pameran galeri org utan, badak, gajah..
dan ada juga sesi tgk video org utan..
ada juga jual cenderahati..
ada juga tandas.. hehehe.. kantin pun ada...

lepas dah puas tgk org utan mkn, aku pun lapa..
hahaha.. sblm kul4, aku pun gi ke bndr sandakan utk cari mknn mcm beger ke..
tp tgkp gmbr dulu kat tepi laut..
pastu gi la bli mknn ringan lbh kurg..

aku skg br smpi kat bilik..
cdg nk kuar mkn mlm kang kat medan selera tun razak..

BERSAMBUNG KEMUDIAN..


Friday, 23-Jan-2009 10:14 Email | Share | | Bookmark
Badminton MSSB Limbang

hari2 terakhir kejohanan.. baru sampai kami ni..
bdk lawas nih sj suh tgkp gmbr dr blkg.. ntah apa motif..
pemain harapan kami (fadilah) bwh 15thn..
View all 25 photos...
Lawas, Merapok - 20,21,22 Januari 2009

Di Sek Men Keb Merapok telah diadakan satu pertandingan badminton bawah 18 dan 15 tahun oleh Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Bahagian (MSSB) Limbang..

Jadi Cikgu Wilson yang menjadi jurulatih SMK Lawas telah menjemput Cikgu Mohd Fadhil bin Abdul Jalil sebagai pengadil perlawanan sepanjang kejohanan.

Jadi tak semene-mene aku pun terlibat la sama.. 3 hari x pyh mngajar.. gi pagi, blk ptg.. sepanjang hari.. dah nak abes suara aku dek menjerit mengira sbb dewan tuh riuh rendah dgn pyokong2 skolah masing2.. tapi dgn keteraan aku tu la, aku dijemput utk mengadili perlawanan akhir tumpuan (beregu 18thn lelaki) sbb masa tu ada VIP yg dtg utk merasmikan penutupan kejohanan..

SMK Lawas telah berjaya menang emas 4 acara drp 8 acara yg dipertandingkan.. suma kategori pompuan je.. yg laki cuma dpt 1 perak, 1 gangsa.. hehehe.. ni keputusan penuh..

emas 4
perak 3
gangsa 3
ke 4 (pun ada hadiah) 2
keseluruhan kami la yg juara..

Marilah menyaksikan kejadian2 tersebut...


Thursday, 1-Jan-2009 09:38 Email | Share | | Bookmark
Anak Paklang Dahlan kawin..

ni la pengantinnya.. rambut pjg lg.. huhu..
bsiap sedia nak serang umah pgantin ppuan
dh bsanding pun.. x sempat tgkp gmbr sblm tu..
View all 17 photos...
29/12/2008..(ahad)

anak paklang yg bnama Izwan tu adalah anak no 2..
dia nikah jumaat aritu..


aku, dayah btolak dr chenor kul 9.30 pg ahad tu.. lambat la jgk smpi desa damai utk amik mak dan ayah..

smpi desa damai kul 10.30 kot.. so tggu ayah lak berak jd la btolak kul 10.45 lbh kurg..
mak ms tu bising gak lambat sbb busu ngan paklong dh smpi lama..

so aku pun bw la laju sikit dr biasa..
rupanya smpi umah paklang kat kajang kul12..
sempat je duduk2 dulu smntara tggu adik bradik maklang smpi pulak..

dlm kul1 br btolak gi umah pgantin ppuan..
dekat jek.. dlm 10min smpi dh..
so berarak la dgn pgantin..

tema sana kaler pink..
tgk la org bsilat2 dpn pgantin..
pstu mkn..
mkn kat meja VIP la.. hehehehe..

pastu tgkp2 gmbr, dan balik..
kami trus ke shah alam pulak..
gi mana? haaaa gi mkn cendol yg mak kata plg sedap dlm dunia..
hahahaha..
kat seksyen 16 shah alam.. cendol pak akop..
klu ada ms lg, aku nk gi.. dayah ngan ayah pun suka mkn..
mmg spesel la..

lepas mkn cendol, terus blk ke umahhhhh..
esoknya kul7 pagi aku dah bgerak ke LCCT utk ke lawas sudaaa...

moh kita saksikan.. (gmbr mkn cendol xde..sbb tgh sonok mkn2)


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net